Do wykorzystania w recepturach

Jeśli chcesz zrobić obiad w pośpiechu lub szukasz prostych pomysłów na dania- postaw na tortille i inne meksykańskie przysmaki inspirowane nimi. Tortille można wypełnić i podawać na ciepło lub schłodzone- w zależności od posiłku, tego ile czasu masz i co chcesz zrobić. Jeśli jest to catering na bufet możesz zrobić to wcześniej i podać schłodzone. Serek śmietankowy jest doskonałym składnikiem do wykorzystania w recepturach tortilla, ponieważ jest lepki i smaczny- co oznacza, że sprawi, że tortilla będzie się dobrze sklejać. Jeśli robisz tortillę nie chcesz żeby się rozpadła. Daj ser i posiekany świeży szpinak, suszone pomidory, orzechy pinii, bazylię, szynkę, posiekany lub gotowany kurczak, boczek. Rzuć w tortille i zabezpiecz wykałaczką. Zostaw je na kilka godzin, a następnie pokrój i możesz podawać. To przepis zawsze popularny na imprezach. Jeśli chcesz, aby to były proste tortille lepiej trzymać się zaledwie dwóch składników – spróbuj twaróg i ananas, ser z pomidorami w plasterkach, masło orzechowe i galaretka, kurczaka i majonez, świeża bazylia i ser lub wszelkie inne połączenia, o jakich można myśleć. Najlepiej jest korzystać z jednej lepkiej substancji , bo inaczej to może się rozpaść, kiedy już zdecydujesz się wyjąć wykałaczki. Upewnij się, że usunąłeś wykałaczki przed podaniem ponieważ większość ludzi nie sprawdza czy są tam wykałaczki i mogłoby być niebezpiecznie. Jeśli chcesz uzyskać smaczny lunch możesz to usmażyć. Szynka, kurczak, bekon, pieczarki, pomidory, czy cokolwiek innego co ci się podoba wrzuć do środka i smacznego!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.