Specjał, jakim jest naleśnik

Czy przywieranie naleśnika do patelni stało się dla ciebie problemem za każdym razem, gdy je przygotowujesz? A kiedy jesteś gotowy, aby naleśnika odwrócić przykleja się do patelni? A potem czujesz, że musisz wyczyścić patelnię przed rozpoczęciem następnego? Może to spowodować, że odechce ci się smakować specjału jakim jest naleśnik. Jednak naleśniki to przecież ulubione śniadanie i dobry przykład szybkiej przekąski, a nawet od czasu do czasu na kolację. Więc musi być sposób, aby uniknąć tej sytuacji i zrobić naleśniki łatwo i przyjemnie dla wszystkich. Istnieje kilka rzeczy, które można zrobić, aby uniknąć tego dylematu. Naleśniki powinny po prostu przesuwać się swobodnie z patelni na talerz, dzięki czemu można cieszyć się każdym kęsem z nich. Rozwiązanie? Wysokiej jakości nieprzywierająca patelnia na wyciągnięcie ręki! Musisz wytrzeć boki i dno patelni czystą szmatką lub ręcznikiem papierowym zwilżonym olejem roślinnym lub olejem rzepakowym aż staną się lśniące. Zrób to przed rozpoczęciem pracy i umieść ją na średnim ogniu. Upewnij się, że jest podgrzewana prawidłowo sprawdzając za pomocą kropli wody, która znika natychmiast na dobrze rozgrzanej patelni. Podczas gdy wielu potraw nie wymaga żadnych dodatkowych olejów, jeśli chodzi o naleśniki to łyżka stołowa masła na patelni jest tym co należy pozostawić do całkowitego stopienia. To służy jako środek smarujący, który chroni placek przed przywieraniem i daje dodatkowy smak po wchłonięciu do naleśnika. Teraz można rozpocząć same naleśniki- na pewno pójdzie ci jak po… maśle!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.