W ramach międzynarodowej żywności

W odniesieniu do kuchni najczęściej myśli się o daniach francuskich. Niezależnie od tego, istnieje przecież wiele innych krajów, które rozprzestrzeniają swoje tradycyjne potrawy na całym świecie, jako wkład do ogólnego i międzynarodowego podniebienia. Kuchnia niemiecka jest przykładem międzynarodowej konsumpcji żywności. Większość z ulubionych posiłków lub przepisów może być pierwotnie niemieckich. Na przykład USA ma duży wpływ kuchni niemieckiej. Czy wiesz, że pieczeń, hot-dogi, jaja ,hamburger i smaczne połączenie piwa i kiełbasy- to wszystko zaczęło się w Niemczech. Duża liczba niemieckich przepisów wzbogaca kuchnie całego świata. Niemcy rozszerzyły swoje granice w odniesieniu do ich tradycji kulinarnych. To nie jest łatwe zadanie podsumować ogólne przepisy lub posiłki spożywane w tym kraju ponieważ zjawisko to zmienia się w zależności od regionu. Mięso jest to symboliczne danie w tym kraju. Najpopularniejsze mięso to wieprzowina, kurczak, gęsi, kaczki i indyk. Dziki, króliki i dziczyzna są również akceptowane na rynku tradycyjnym. Najczęstsze metody gotowania m.in. wołowiny lub dziczyzny to marynowanie ich w occie. Innym istotnym aspektem jest mieszanka mięs i innych potraw z najwybitniejszych niemieckich kiełbasek. Istnieje co najmniej 1500 rodzajów kiełbasy w całych Niemczech. Ta kiełbasa jest wykonana za pomocą osłonek z mięsa wieprzowego lub owiec. Istnieją różne rodzaje kiełbas. Z drugiej strony niemieckie jedzenie wykracza poza przemysł mięsny. Docenia się tu również właściwości i korzyści żywieniowe ryb, niezależnie od ich prawdziwego smaku.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.