Każda firma powinna mieć dobrany catering dla swoich pracowników. Dzięki temu pracownicy będą mogli zjeść na przerwie dobry obiad. Co ważne catering dla firm może być dostarczony o ustalonej porze.
Jakie obiady pracownicze dobrze zamówić?
Dobrze jest wybrać takie obiady pracownicze, które są syte i zdrowe. Dzięki temu nasi pracowniczy będą mogli się odpowiednio najeść i jakość pracy przez to się zwiększy. Warto zatem wybrać dwa dania tak, by pierwsze danie było zupą, a drugie przykładowo ziemniaki z mięsem czy z rybą. Można również do tego domówić kompot i deser. Jeśli jest taka możliwość, to dobrze jest też wybrać takie dania, które uwzględniają dietę bezglutenową i bezmięsną. Obecnie są to bardzo popularne dania.
Jak przechowywać catering pracowniczy?
Taki catering pracowniczy jest zazwyczaj przywożony w specjalnych opakowaniach. Każde dania są zapakowane osobno, dzięki czemu mamy pewność, że nic się ze sobą nie wymiesza w trakcie transportu. Co ważne takie dania obiadowe przyjeżdżają do firm jeszcze ciepłe. Jest to bardzo dobre, gdyż dzięki temu pracownicy nie muszą odgrzewać posiłków. Warto też dodać, że taki catering, który jest przywożony codziennie, jest robiony na świeżo, dlatego dobrze jest zjeść go w szybkim czasie od przywiezienia, jednak niż się z nie stanie z cateringiem, gdy zjemy go nieco później.
Skąd brać taki catering dla firm?
Dobrze jest mieć jedną firmę cateringową, która przywozi do firmy wybrane dania. Dzięki temu przy dłuższej współpracy można również liczyć na jakieś rabaty. Dodatkowo także jest to też na tyle dobre rozwiązanie, że po dłuższym czasie sama firma cateringowa już będzie wiedziała, jakie zamówienia dla nas przygotowywać. Warto też dodać, że są specjalnie cateringi dla pracowników w okresie świątecznym. Dobrze jest więc to też uwzględnić w trakcie zamawiania potraw. Gdy zamawiamy dania z jednej firmy cateringowej, to także mamy pewność, że przyjadą one o stałej porze, która wcześniej została ustalona.
Catering pracowniczy jest idealnym rozwiązaniem dla dużych, jak i dla małych firm. Dzięki temu pracownicy zostaną docenieni i nie będą musieli się martwić o jedzenie w trakcie pracy. Jest to też świetna okazja do tego, by w trakcie przerwy obiadowej pracownicy mieli okazje się ze sobą poznać i porozmawiać. Dobrze jest też pamiętać o cateringu w pracownicze weekendy.